اخبار نوشتاری و تصویری از ایران و مقاومت ایران و قیام آفرینان و کانونهای شورشی در سراسر میهن. اخبار سیاسی اجتماعی اقتصادی سرکوب و اختناق و زندانیان سیاسی. مقالات و گزارشات و تحلیل های سیاسی اجتماعی و اقتصادی بصورت نوشتاری و ویدئویی. ویدئوهای تاریخی فرهنگی هنری طنز و ... از سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران. https://www.besoyepirozi.com همه روزه در سایت های بسوی پیروزی و پاسارگاد سیتی

  • .
  • رهبری مقاومت
  • اخبار و گزارش
  • ویدئو خبرها
  • ویدئو کلیپ ها
  • رویدادهای تاریخی
  • مقالات و ادبیات
  • کتابخانه
  • سیاسی اجتماعی
  • اسناد و حقایق
  • روزها و یادها
  • .
  • برای کانون‌های شورشی
  • مقالات منتخب
  • مقالات ویژه
  • شعر و ادبیات
  • از انتشارات مقاومت
  • اجتماعی، اقتصادی
  • سیمای ایران فردا
  • سخن روز
  • محیط زیست
  • تحلیل و گزارش
  • بحرانهای سیاسی رژیم
  • بحرانهای درونی رژیم
  • رسانه های حکومتی
  • انقلاب مشروطه
  • شکنجه و شکنجه گر
  • قتل عام ۱۳۶۷
  • مقالات شما
  • زنان

خون من هرگز نخسبد، دادخواه من کجاست؟(قسمت چهارم)

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
منتشر شده در 13 مرداد 1398

«قتل‌عام‌شدگان، وجدان شورشی و شورشگر تاریخ ایران‌اند. گوهر صدق و فدا و وفا که جامعه ما در قلب خود محفوظ داشته و حیات حقیقی‌اش از آن می‌جوشد».(مریم رجوی - کنفرانس دادخواهی قتل‌عام ۶۷در اشرف ۳)
«شما با ایثارتان
زنده کرده‌اید ایمانی گمشده را
قلبی ناپدید را
اعتماد به زمین را
و از میان توده‌هایتان
از میان اصالتتان
از میان مرده‌هایتان
تو گویی از میان دره‌یی با صخره‌یی خونین و سخت
رودخانه‌یی سترگ جاری‌ست
با کبوتران پولاد و امید.»
(پابلو نرودا، کتاب «اسپانیا در قلب ما»، ص ۵۸)
***
«شهدا بذر حیات و شورش و قیام هستند.» (اسقف ژاک گایو)
***
خورشید دادخواهی بر سپهر ایران
اکنون جنبش دادخواهی چونان خورشیدی بر سپهر ایران در گردش است و همواره بر ظلام شب‌پرستان و نهانی‌های سالیان جنایت‌گسترشان پرتوها می‌افکند.
اکنون از سال‌هایی می‌آییم که پرتوهای این خورشید را بسیاری بر ایران و جهان افکنده‌اند. اکنون جنبش دادخواهی به فرهنگی از گفتار و ارتباط بین ایرانیان داخل و خارج کشور بدل گشته است.
سالیان سال است که انبوهی خانواده‌های قتل‌عام‌شدگان بر مزار لاله‌ها و شقایق‌هایشان گرد می‌آیند. این گرامی‌داشتها بدل به یک جنبش پایدار بین ایرانیان گشته است. در هر گرامی‌داشتی، پرده‌ای از جنایت بزرگ قرن کنار زده می‌شود. در هر گرامی‌داشتی خاطره‌ها به هم می‌پیوندند و برگ‌هایی از تاریخ پایداری و نبرد برای آزادی، به آلبوم همیشه باز جنبش دادخواهی افزوده می‌شود.
مادران، پشتوانه‌ٔ عظیم جنبش دادخواهی
اکنون مادران ـ «داغ‌داران فرزندان آفتاب» ـ‌ فریادگران دادخواه ایران هستند که «خون من هرگز نخسبد». مادران که سنگین‌ترین بهای عاطفیِ وطن برای آزادی را پرداخت کرده‌اند، از کانون‌های انگیزهٔ دادخواهان در جنبش دادخواهی هستند. فریاد هر مادری، ندای ایران‌زمین برای ستاندن داد از بیدادگران سلطه‌گر است. فدای بیکران مادران و استحکام و پایداری‌ عاشقانه‌شان، تکیه‌گاه جنبش دادخواهی است. خاطرات مادران ایران‌زمین، آلبوم عظیم گواهان چهار دهه جنایت علیه شیفتگان محبوب آزادی است. بیشترین رازهای نهفته در زوایای چهل سال آه و اشک و شکیبایی فوق تصور مادران، حجیم‌ترین و بزرگ‌ترین اسناد دادخواهی ایران علیه حاکمیت آخوندی ـ از خمینی تا خامنه‌ای ـ است.
اینک سازمان‌یافته‌تر، گسترده‌تر
اکنون از هر گرامی‌داشتی، متنی و تصویری در شبکه‌های اجتماعی تکثیر می‌شود. به این نمونه‌های ارزشمند نباید کم‌بها داد. این‌ها زبان ارتباط عصر کنونی دنیای ما هستند. زبانی که هیچ دیکتاتوری نمی‌تواند جلو بیان و ارتباط و روشنگری آن را بگیرد. شبکهٔ جنبش دادخواهی باید سراسر ایران و فضای مجازی را روشنگر تاریخ ۴۰ساله جنایت نظام آخوندی از یک طرف و پایداری پر شکوه برای آزادی از طرف دیگر کند.
واقعیت این است که بخشی از این روشنگریها را ایرانیان داخل کشور با پرداخت بها از زندگی و هستی و جان خویش پیش برده و جنبش دادخواهی را استمرار بخشیده‌اند.
اکنون متناسب با پیشرفت سیاسی مقاومت در داخل ایران و منطقه و جهان ـ که به‌طور خاص در کهکشان ۹۸در اشرف ۳به اوج خود رسید ـ باید این کوشایی‌ها و نبردها را سازمان‌یافته‌تر و گسترده‌تر نمود تا کیفیت شایستهٔ این مرحله از پیشرفت جنبش دادخواهی را پاسخگو باشد.
جنبش دادخواهی بر بام جهان
سالیان سال است که پیشرفت و استمرار جنبش دادخواهی در خارج از ایران در سرما و گرما جریان داشته و دارد. بسیاری از پایتختها و شهرهای دیگر اروپا همواره و مستمر شاهد برپایی آکسیونهای دادخواهی ایرانیان بوده و هستند. این فعالیت‌ها بدل به یک سنت و فرهنگ پایدار گشته که پلی بین راهیان و راویان جنبش دادخواهی در ایران و خارج از ایران برای رساندن ندای شهیدان و صدای دادخواهان ایران شده است.
فعالیت‌های مستمر جنبش دادخواهی در خارج از ایران موجب روشنگریهای بسیار گسترده و اثرگذاری سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در بین ملل جهان و سیاستمداران و حقوق‌دانان گشته است. اکنون به یمن کوشایی و تکاپو و ایثار ایرانیان خارج از کشور و هواداران مقاومت ایران، پیام جنبش دادخواهی از قاره‌ها و اقیانوس‌ها عبور کرده و با روشنگری بر بام جهان، وجدانهای بیدار را به حمایت از آن گرد آورده است.
در تالار دادخواهی ایران در اشرف ۳
نمونه‌هایی از بازتاب روشنگریهای جنبش دادخواهی در جهان را مرور می‌کنیم. نخست به نمونه‌هایی می‌پردازیم که در در کنفرانس دادخواهی قتل‌عام ۶۷در اشرف ۳(۲۴تیر ۹۸) حین کنفرانس دادخواهی قتل‌عام ۶۷بیان شده و رسانه‌های مختلف گزارش کرده‌اند:
ــ دکتر خوان گارسه وکیل سرشناس در امر پیگیری مسؤلان جنایت علیه بشریت: «بعد از جنگ جهانی دوم جامعه جهانی ابزاری را به دست‌آورد تا جلوی قتل‌عام‌ها را بگیرد. آن وسیله کنوانسیون علیه قتل‌عام بود. در سال ۶۷وقتی که قتل‌عام در ایران رخ داد باید این اصل اجرا می‌شد».
ــ طاهر بومدرا: «ما با حذف بسیاری از داده‌ها به این نتیجه رسیده‌ایم که ۷عامل در این قتل‌عام دست دارند که در نقش آنها جای هیچ شک و شبهه‌ای نیست و اسناد آن قابل ارائه به تمام مراجع بین‌المللی است».
ــ سید احمد غزالی: « سیاستمداران در مورد همه‌چیز در رابطه با ایران صحبت می‌کنند، اما گویی که قتل‌عامی وجود نداشته است که آنها باید اول به آن بپردازند».
- فرانسوا لوگاره از اعضای کمیته خانواده‌های شهدای قتل‌عام شدگان سال ۶۷: «۳۰سال پیش ۳۰هزار نفر قتل‌عام شدند اما اکنون نبرد ادامه دارد. شگفت‌انگیز است که در سی‌امین سالگرد شهدایی که برای آزاری جان باختند، سل جدیدی در ایران به‌پا خاسته‌اند تا حمایت خود را از ایران آزاد ابراز کنند.»
ــ راما یاد وزیر پیشین حقوق‌بشر فرانسه، سخنرانی در تظاهرات استکهلم: «کسی که این‌جا در برابر شما ایستاده، یک زن حیرت‌زده است. زمانی که در برابر تصاویر اعدام‌شدگان ایستاده بودیم، زبان ما از بیان قاصر بود. این است اشرف ۳،‌ جایگاه خاطره‌ها،‌ سرزمین امیدها، شاهد زنده ترس، ترور و ایمان».
ــ نماینده انجمن جوانان در تظاهرات انگلستان(لندن): «خون قتل‌عام شدگان ۶۷اکنون در رگ‌های ما جوانان و جوانان قیام آفرین ایران می‌جوشد».
هوشیاری جهان علیه جنایت = تعادل‌قوای سیاسی به نفع جنبش دادخواهی
بخشی از روشنگریهای به‌پای دارندگان جنبش دادخواهی در جهان، اطلاع‌رسانی در مجامع بین‌المللی و بالغ کردن این جنبش به تعادل‌قوای سیاسی علیه حاکمیت ولایت‌فقیه می‌باشد. نمونه‌یی از این فعالیت‌ها، بازتاب آنها در محکومیت‌های رژیم آخوندی توسط سازمان ملل و عفو بین‌الملل است. زیربنای حقوقی این محکومیتها و تهیهٔ انبوه اسنادشان با هزاران ساعت فعالیتٍ جنبش دادخواهی توسط ایرانیان در سراسر جهان محقق شده است. محکومیتهایی که نظام آخوندی را بدل به منفورترین حکومت در جهان نموده و قطعنامه‌های هر ساله ملل ‌متحد و عفو بین‌الملل، افشاگر نقض حقوق اولیهٔ بشر توسط رژیم ملایان در ایران و جهان بوده است.
گزیدهٔ چهار نمونه از آخرین محکومیت و افشاگری جهانی علیه نظام آخوندی در رابطه با قتل‌عام تابستان ۶۷، اسنادی از روشنگریِ فعالیت‌های گستردهٔ ایرانیان و اعضا و هواداران مقاومت ایران در جنبش دادخواهی است:
طرح موضوع قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷برای اولین بار در اجلاس شورای حقوق‌بشر ـ اسفند ۱۳۹۵
در سی و چهارمین اجلاس شورای حقوق‌بشر ملل ‌متحد در ژنو، شماری از نمایندگان سازمانهای غیردولتی طی سخنانی، نقض حقوق‌بشر به‌ویژه قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷را محکوم کردند و خواستار انجام تحقیقات پیرامون این جنایت و سپردن عاملان و آمران این قتل‌عام به دست عدالت شدند.
خانم حنیفه نماینده انجمن بین‌المللی حقوق‌بشر زنان طی سخنانی خطاب به اجلاس جاری شورای حقوق‌بشر ملل ‌متحد گفت:
بیش از ۳۰هزار زندانی سیاسی که به‌طور مسالمت‌آمیز با دولت حاکم مخالفت می‌کردند اعدام شدند. به‌منظور سرعت بخشیدن و انجام اعدامها بدون هیچ‌گونه روند قضایی مناسب، خمینی با صدور فتوایی فرمان داد که زندانیان سیاسی مقاوم به‌ویژه هواداران مجاهدین خلق باید اعدام شوند. این اعدامها حتی شامل زندانیانی شده است که دوران محکومیت خود را می‌گذراندند.
ژنو – مقر اروپایی ملل متحد: محکومیت قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ ـ فروردین ۱۳۹۶
هم‌زمان با اجلاس شورای حقوق‌بشر در مقر اروپایی ملل ‌متحد در ژنو، به دعوت ۵سازمان غیردولتی با رتبهٔ مشورتی سازمان ملل، کنفرانسی با حضور شخصیت‌های سیاسی، حقوقدانان و شخصیت‌های مدافع حقوق‌بشر با عنوان «مصونیت و عدالت بین‌المللی – قتل‌عام زندانیان سیاسی در ایران از ۱۹۸۸تا ۲۰۱۷» برگزار شد.
در این کنفرانس سخنرانان با محکوم‌ کردن موج اعدامها و جنایات ضدانسانی رژیم آخوندی علیه مردم ایران، به تحقیقات بین‌المللی درباره قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷و محاکمه سران رژیم به‌خاطر جنایت علیه بشریت فراخوان دادند.
ــ گزارش عفو بین‌الملل درباره قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ـ تاریخ انتشار: آذر ۹۷
«مقام‌های رژیم ایران با پنهان نگه‌داشتن سرنوشت و محل دفن هزاران زندانی سیاسی که ۳۰سال قبل به‌صورت قهری ناپدید شده و در زندانها اعدام شدند، هم‌چنان در حال ارتکاب جنایت علیه بشریت هستند...آنها چگونه سعی داشته‌اند این حقیقت را که در ظرف چند هفته در تابستان ۱۳۶۷هزاران مخالف و دگراندیش سیاسی را قهراً ناپدید کرده و به‌طور سازمان‌یافته کشتند، از اذهان عمومی پنهان کنند. تا زمانی که مقامات ایران از خود شفافیت نشان ندهند و به شکل علنی سرنوشت و محل دفن قربانیان را افشا نکنند، هم‌چنان به ارتکاب « جنایت علیه بشریت» ادامه می‌دهند».
ــ گزارش عفو بین‌ الملل: اختفای جنایت ـ تاریخ انتشار: اردیبهشت ۹۷
«بر اساس تصاویر ماهواره‌یی و عکس‌ها و ویدئوها، مقامات ایرانی در حال تخریب گورهای قربانیان کشتار سال ۱۹۸۸هستند. بر اساس شواهد مقامات ایرانی از طریق تاکتیک‌هایی هم‌چون خاکبرداری با بولدوزر؛ پنهان‌سازی گورهای جمعی زیر قبرهای جدید انفرادی؛ احداث ساختمان یا جاده بر روی گورها؛ ریختن بتن بر روی گورهای جمعی و تبدیل مکان گورهای جمعی به محل انباشت زباله، در حال از بین بردن مدارک اصلی هستند که می‌تواند حقایق در مورد ابعاد این جنایت را برملا کند».
ــ عفو بین‌الملل: اسرار به خون آغشته ـ گزارش دسامبر ۲۰۱۸/ آذر ۹۷
«اعدام‌های سال ۱۳۶۷مصداق جنایات علیه بشریت است؛ این جنایات علاوه بر جرم اعدام فراقضایی، جرم ناپدیدسازی قهری را نیز با توجه به استمرار سازمان‌یافتهٔ پنهان‌کاری در مورد سرنوشت قربانیان و محل دفن اجساد مطابق با حقوق بین‌المللی کیفری در بر می‌گیرند».
بیانیهٔ مستدل و روشنگرانهٔ سازمان عفو بین‌الملل در روز دوشنبه هفتم مرداد ۹۸پیرامون اظهارات یکی از جلادان قتل‌عام ۶۷، برگی از اسناد فعالیت‌های داخلی و بین‌المللی ایرانیان است که باید آن را جمعبندی ۴۰سال دادخواهی مردم ایران دانست. گزیده‌ای این بیانیهٔ مهم را مرور می‌کنیم:
ــ بیانیه سازمان عفو بین‌الملل در خصوص دفاع مصطفی پورمحمدی از اعدام های ۶۷ـ انتشار: ۷مرداد ۹۸
«اظهارات اخیر مصطفی پورمحمدی، مشاور رئیس قوه قضاییه و وزیر سابق دادگستری ایران، در دفاع از اعدام‌های فراقضایی گسترده سال ۱۳۶۷گواه تکان دهنده‌ای در تأیید این نکته است که مقامها و مسؤلان ایرانی در آن زمان و تا به امروز عامدانه قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر را مورد بی‌اعتنایی آشکار قرار داده‌اند. این اظهارات همچنین بار دیگر به شکل برجسته نشان می‌دهد که مقامهای ارشد درگیر در آن کشتارها خود را مصون از محاکمه و مجازات می‌بینند.
اظهارات مصطفی پورمحمدی در راستای تبلیغ همان روایت‌های خلاف واقع است که دهه‌ها است مقام‌ها و مسؤلان ایرانی به کار می‌گیرند، برای کتمان این حقیقت که در فاصله مرداد تا شهریور ۱۳۶۷هزاران مخالف و دگراندیش سیاسی را به‌صورت محرمانه، به‌عنوان بخشی از تلاش‌های سازمان‌یافته برای نابود کردن مخالفان سیاسی، قهراً ناپدید کرده و به شیوه فراقضایی اعدام کردند.
فراتر از این، مقام‌ها و مسؤلان ایرانی هرگز توضیحی در این باره ارائه نکرده‌اند که چگونه امکان داشته آن هزاران زندانی گرفتار در زندانهای فوق امنیتی توانسته باشند با اعضای سازمان مجاهدین خلق در خارج کشور ارتباط برقرار کرده یا در حمله‌ٔ مسلحانهٔ آن ایفای نقش کرده باشند. شهادت‌های بازماندگان در مورد اوضاع زندانها و مستندات رسمی که به بیرون درز کرده، همگی بر این نکته صحه می‌گذارند که در بازجویی‌های انجام شده در فاصلة مرداد تا شهریور ۱۳۶۷، زندانیان به اتهام همدستی پنهانی با سازمان مجاهدین خلق مورد بازجویی قرار نگرفته‌اند.
علاوه بر این، فقط زندانیان وابسته به سازمان مجاهدین خلق قربانی اعدام های گسترده سال ۱۳۶۷نشدند؛ صدها نفر از زندانیان وابسته به گروه‌های اپوزیسیون چپ و کُردهای مخالف حکومت هم از قربانیان این کشتار بودند.
این وضعیت هر چه بیشتر ایجاب می‌کند که سازمان ملل و کشورهای عضو در مقابل روال سازمان‌یافته مصونیت از مجازات در رابطه با اعدام‌های فراقضایی گسترده در سال ۱۳۶۷و ادامه پنهان‌کاری در مورد سرنوشت قربانیان و محل دفن اجساد آنان علناً و قاطعانه موضع‌گیری کنند.
قصور در انجام این اقدام منجر به جسورتر شدن مقام‌ها و مسؤلان ایرانی در ادامه دادن به انکار حقیقت و بدرفتاری بیشتر با بازماندگان، اعضای خانواده‌های قربانیان و سایر افرادی می‌شود که به‌دنبال کشف حقیقت و اجرای عدالت‌اند. این وضعیت تأثیر بسیار مخربی نه فقط بر بازماندگان و خانواده‌های قربانیان بلکه همچنین بر قانون‌مداری و رعایت حقوق‌بشر در این کشور دارد.
از همین رو، عفو بین‌الملل بار دیگر سازمان ملل و کشورهای عضو را به ایجاد مسیرهای مشخص و مؤثری برای کشف حقیقت، اجرای عدالت و جبران خسارت فرامی‌خواند. این مسیرها باید تضمین‌کنندهٔ آن باشد که:
حقایق مربوط به اعدام‌های فرا قضایی گسترده در سال ۱۳۶۷، از جمله شمار اعدام‌شدگان آن سال، هویت آن‌ها، تاریخ، مکان، علت، و شرایط ناپدیدسازی قهری و اعدام فرا قضایی آنها و محل دفن اجسادشان افشا می‌شود».
جنبش دادخواهی و پایان رژیم ولایت‌فقیه
«قتل‌عام زندانیان سیاسی مجاهد و مبارز، تصادم خونین قرون وسطا و نسل فردا بود. نسل برپادارنده انقلاب بهمن که عزم یک جامعه آزاد و برابر را داشت، با هیولای استبداد دینی و هجوم سرکوب و غارت مواجه شد. قتل‌عام ۶۷صحنه هولناک این رویارویی تاریخی بود؛ اما پایان آن نبود بلکه با همه دردناکی‌اش، آغاز تازه‌یی از کشاکشی بود که هم‌چنان ادامه دارد و سرنوشت جامعه ایران را قرین آزادی می‌کند.
از این نظر واقعه قتل‌عام با آزادی و آینده ایران گره خورده است؛ با حقوق‌بشر سنگسار شده ایران؛ با مقاومت برای آزادی و برابری؛ با خیانت مماشات‌گران خارجی؛ با ترس و خفت ننگ‌آلود تسلیم‌طلبان داخلی و البته با سرنگونی رژیم. زیرا روزی که آخوندها بر اثر جنبش دادخواهی مردم ایران وادار شوند پرونده این جنایت بزرگ را باز کنند، روز پایان حکومت ولایت‌فقیه است».(مریم رجوی - کنفرانس دادخواهی قتل‌عام ۶۷در اشرف ۳)
اینک گلی که باید بشکفد
جنبش دادخواهی برخوردار از اصالت و هویت یک پایداری شکوهمند برای آزادی است. یک پایداری سرفراز از سراسر ایران تا شهرهای کشورهای جهان.
اینک کلیهٴ فعالیت‌های جنبش دادخواهی را باید به نتیجهٔ مطلوب و راهگشا برای به‌رسمیت شناختن حق پایداری و مقاومت مردم ایران بالغ نمود. جنبش دادخواهی با میلیون‌ها سند و گواه ناظر بر ۴۰سال جنایت علیه حق مسلم آزادی مردم ایران، باید اینک حق این پایداری را بدل به یک دستاورد سیاسی به نفع مقاومت سراسری کند.
در نخستین ضرورت، جنبش دادخواهی باید با راه‌ کارهای حقوقی و سیاسی و مدنی، موجب ارجاع کارنامهٔ سراسر نقض حقوق‌بشر حاکمیت ولایت‌فقیه به شورای امنیت ملل ‌متحد گردد. همبستگی و اتحاد ملی تمام ایرانیان کوشا و پویا در جنبش دادخواهی، می‌تواند و باید این وظیفهٔ ملی و میهنی را سرلوحة مبارزات و تکاپوی داخلی و بین‌المللی خویش قرار دهند. باید گلی را که مردم و مقاومت ایران و تمام ایرانیان با خون هزاران زندانی اعدام شده و قتل‌عام گشته آبیاری کرده‌اند، شکوفاند و نسیم عطرش را تبسم بر لب ایران‌زمین نمود...
«دویدیم و دویدیم و دویدیم به فصل آخر قصه رسیدیم
به گرداب و شب توفان دویدیم به رگبارِ شبِ زندان دویدیم
دویدیم با ستاره در شب تار پریدیم از اوین و از سرِ «دار»
چکیدیم از گلوی ابر گلگون دویدیم در فلات و دشت گلخون
به پای عشقِ آزادی نشستیم کتاب عاشقی‌ها را نبستیم...
 
بیشتر بخوانید:
خون من هرگز نخسبد، دادخواه من کجاست؟ (قسمت اول)
خون من هرگز نخسبد، دادخواه من کجاست؟ (قسمت دوم)
خون من هرگز نخسبد، دادخواه من کجاست؟(قسمت سوم)
  • قبلی
  • بعدی
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest

درنوردیدن مرزهای شقاوت در حکومت اعدام

بی‌گمان با شنیدن خبر اعدام جسد سکته کردهٔ یکی از زنان میهنمان به نام زهرا اسماعیلی،…

بذرافشانان دادخواهی

«من هم شمعی روشن می‌کنم برای آرزوهایی که در پرواز هم شمع‌آجین‌شان کردند». ــ (یک توئیت)…

حکم وحشت و رویای آخرین روز زندگی

در زندانهای خامنه‌ای چه خبر است؟ در بندهای زندانیان عادی که کمتر مورد توجه رسانه‌های خارجی…

تحریم ناقضان حقوق‌بشر، اصلی‌ترین دادرسیِ مردم ایران

دامنهٔ تحریم نظام سلطه‌گر فقیه به یکی از اصلی‌ترین پهنه‌های بسیار گسترده به قدمت چهار دهه…

واکنش عفو بین‌الملل به یک جلاد

روز ۲مرداد آخوند جنایتکار مصطفی‌پور محمدی از جلادان قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷به صحنه آمد…

خون من هرگز نخسبد، دادخواه من کجاست؟(قسمت چهارم)

«قتل‌عام‌شدگان، وجدان شورشی و شورشگر تاریخ ایران‌اند. گوهر صدق و فدا و وفا که جامعه ما…

خون من هرگز نخسبد، دادخواه من کجاست؟(قسمت سوم)

می‌گویند ملتی که تاریخ نخواند، مجبور است آن را تکرار کند. جنبش دادخواهی ـ مشعلی روشنگر…

خون من هرگز نخسبد، دادخواه من کجاست؟ (قسمت دوم)

جنبش دادخواهی را بایست بسان آینه‌ای به وسعت آسمان ایران دانست. آینه‌ای که نظام آخوندی را…

مریم رجوی دادخواه قتل‌عام شدگان۶۷(قسمت سوم)

روزشمار جنبش دادخواهی؛ مروری بر فعالیت‌های مریم رجوی در زمینهٔ دادخواهی خون شهیدان «از همان اولین…

مریم رجوی دادخواه قتل‌عام شدگان ۶۷(قسمت دوم) - روزشمار جنبش دادخواهی، مروری بر فعالیت‌های مریم رجوی در زمینهٔ دادخواهی خون شهیدان

قتل‌عام تابستان ۶۷ فاجعه‌ای است که مانند یک زخم باز هنوز بر روان و اعصاب حقوق‌بشر…

قتل‌عام ۶۷ ـ جنبش دادخواهی ـ شماره ۴۶

قتل‌عام ـ جنبش دادخواهیشاید نقطه آغاز و شروع جنبش دادخواهی رو بهتر باشه سوم شهریور 67بدونیم.…

قتل‌عام ۶۷ ـ جنبش سرموضع ـ شماره ۴۵

«کسانی که در زندانهای سراسر کشور بر سر موضع نفاق خود پافشاری کرده و می کنند،…

قتل‌عام ۶۷ ـ اعدام به‌خاطر عقیده ـ شماره ۴۳

در شماره‌های قبل دیدیم که زندانیان سیاسی قتل‌عام شده کسانی بودند که به‌علت خواندن نشریه و…

قتل‌عام ۶۷ ـ ولایت چندش‌آور فقیه ـ شماره 42

در بخش دیگری از فایل صوتی دیدار هیأت مرگ با آقای منتظری شاهد برگ دیگری از…

قتل‌عام ۶۷ ـ پاسخ هیأت مرگ به ‌منتظری ـ شماره ۴۱

تو فرهنگ و ایدئولوژی آخوندی دروغ نه تنها مجاز، که سنگ بنای همه کارهاست و قسم…

قتل‌عام ۶۷ ـ حرف اصلی در فایل منتظری شماره ۳۹

دیدیم که روز دوشنبه 24مرداد 67 هیأت مرگ تهران به سرپرستی آخوند حسینعلی نیری راهی قم…

قتل‌عام ۶۷ ـ مقدمه‌یی بر فایل صوتی آقای منتظری، شماره ۳۸

با افشای فایل صوتی ملاقات آقای منتظری با اعضای هیأت مرگ در 19مرداد 1395شور و شعله…

قتل‌عام ۶۷ _ قتل‌عام خانواده‌ها ـ شماره ۳۲

بعد از نگاهی مختصر و بسیار گذرا به قتل‌عام محکومان و بیماران و دانشجویان و... ،…

قتل‌عام ۶۷ ـ‌کشتار مارکسیستها ـ شماره ۳۱

بعد از ماجرای تفکیک و طبقه‌بندی در زمستون 66، زندانیان مارکسیست رو تو 2تا بند 7و…

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰

می‌دانیم که یکی از روشهای جنایت‌کارانه خمینی و مزودرانش برای درهم‌شکستن دختران مجاهد و مبارز تهدید…

قتل‌عام ۶۷ ـ کشتار ملی کش‌ها _ شماره ۲۹

ملی‌کش یعنی کسی که مدت محکومیتش تموم شده اما آزادش نکردن. داره اضافه بر مدت محکومیتش…

قتل‌عام ۶۷ ـ کشتار دانشجویان و متخصصان _ شماره ۲۸

سطح فرهنگ، موقعیت و تحصیلات زندانیان سیاسی، همیشه یکی از عوامل کینه‌کشی، قیاس و حسادت پاسداران…

قتل‌عام ۶۷ - کشتار دانش‌آموزان - شماره ۲۷

تا این‌جا تصویری بسیار کلی، از شرایط قبل و زمان قتل‌عام به‌دست آوردیم. دیدیم که اغلب…

قتل‌عام ۶۷ - کشتار بیماران - شماره 26

میگن قسی‌القلب‌ترین چهره تاریخ شمره که سرِ امام حسین‌رو از بدنش جدا کرد. شمر و یزید…

قتل‌عام ۶۷ ـ کشتار وحشیانه بند یکی‌های گوهردشت ـ شماره ۲۵

توی جریان تفکیک زندانیا که دی و بهمن 66با هدف قتل‌عام انجام شد دیدیم که تو…

قتل‌عام ۶۷ ـ جوسازی و شیطان‌سازی برای کشتار _ شماره ۲۴

خیلی‌ها بعد از شنیدن خبر شهادت حضرت علی تو محراب گفتن مگه علی نماز می‌خوند؟ جعل…

قتل‌عام ۶۷ ـ کشتار در شهرستانها ـ شماره ۲۳

دیدیم که قبل از استقرار هیأت مرگ در ششم مرداد، در ایلام تعدادی از زندانیان رو…

قتل‌عام ۶۷ ـ نخستین نامه منتظری به خمینی ـ‌ شماره ۲۲

سه روز بعد از شروع رسمی قتل‌عام در تهران، یعنی یکشنبه نهم مرداد ۶۷، آقای منتظری…

قتل‌عام ۶۷ ـ دستی که دیوار بلند سکوت را شکست ـ شماره ۲۱

به گواه شاهدان قتل‌عام و خاطرات زندانیان از بند رسته قبل از شروع اعدامها همه پاسدارهارو…

قتل‌عام ۶۷ ـ هشت مرداد شروع کشتار در زندان گوهردشت ـ شماره ۲۰

دو روز بعد از شروع اعدامها، از صبح هشتم مرداد هیأت مرگ تو گوهردشت مستقر شد.کشتار…

قتل‌عام ۶۷ ـ هیأت مرگ ـ شماره ۱۹

هیأت مرگ شامل نماینده اطلاعات، دادستان و یک آخوند به‌عنوان حاکم شرعه. تو تهران آخوند حسینعلی…

قتل‌عام ۶۷ ـ‌ فرمان مرگ ـ شماره ۱۸

با این فرمان، 30هزار جوانه در زنجیر به خاک افتادن.همه حرف در این جمله خلاصه میشه:«کسانی…

قتل‌عام ۶۷ ـ آتش‌بس با عراق و کشتار مجاهدین زندان ـ شماره ۱۷

شاید بهتر باشه تاریخ شروع قتل‌عام زندانیان سیاسی رو 28تیر 67یعنی فردای آتش‌بس در نظر بگیریم…

قتل‌ عام ۶۷ ـ مقدمات و آماده‌سازیهای قتل‌عام ـ شماره ۱۶

دیدیم که با تفکیک و طبقه‌بندی زندانیان حوالی پائیز و زمستون سال 66پروژه قتل‌ عام زندانیان…

قتل‌عام ۶۷ _ تفکیک و طبقه‌بندی زندانیان ـ شماره ۱۵

تا اینجا خیلی تند و سریع از شرایط عمومی ۵سال اول زندان (بعد از 30خرداد) گفتیم.…

قتل‌عام ۶۷ ـ فصل تحریم و اعتراض و دفاع از کلمه ـ شماره ۱۴

با شروع اعتراضات صنفی زندانیان روشهای فشار زندانبان هم تغییر کرد. هر روز فشار بیشتر و…

قتل‌عام ۶۷ ـ‌ شکست لاجوردی و ظهور وزارت اطلاعات ـ شماره ۱۳

لاجوردی در برابر سپاه و باند مقابلش که می‌گفتن نگه‌داشتن زندونی به نفع‌مون نیست می‌گفت من…

قتل‌عام ۶۷ ـ قتل‌ عام سفید در قزلحصار ـ شماره ۱۲

از یادداشتهای نسرین فیضی در کتاب بر فراز قله‌هانمی‌توان صحبت از قتل‌عام سال ۶۷کرد، اما به…

قتل‌عام ۶۷ ـ خمینی و قتل‌عام یک میلیون نفر... ـ شماره 11

امام گفت اگر یک میلیون نفر هم باشند، یک‌شبه دستور می‌دهم همه اینها را به رگبار…

قتل‌عام ۶۷ ـ زندانی در قفس ـ شماره ۱۰

به گواه زندانیان از بند رسته، شکنجه و تحقیر و تلاش برای به ندامت کشاندن زندانیان…

قتل‌عام 67 ـ‌ آغاز دوران محکومیت ـ شماره ۹

همه جای دنیا زندونی بعد از دادگاه دیگه خیالش از بابت کابل و شکنجه و بازجویی…

قتل‌عام ۶۷ ـ‌ دستگیری و بازجویی ـ شماره ۸

از فردای 30خرداد دستگیری و شکنجه و اعدام شروع شد. با شروع اعدام‌های وحشیانه جنگ دوطرفه…

قتل‌عام ۶۷ ـ چرا ۳۰خرداد؟ ـ شماره ۷

مجاهدین از 22بهمن 57 تا 30 خرداد 60 هر نوع تهمت و خنجر و داغ و…

قتل‌عام ۶۷ ـ‌ فرمان آتش به اختیار در سال ۵۹ ـ شماره ۶

خمینی: «اگر کسی شعارهای باطل خواست بدهد، با قوت او را بکوبید و نگذارید یک شعارهای…

قتل‌عام ۶۷ ـ نخستین فرمان قتل‌ عام ـ شماره ۵

دیدیم هنوز یه سال از پیروزی انقلاب نگذشته بود که با قانون اساسی جدید و تجهیز…

قتل‌عام ۶۷ ـ جنگ تحمیلی یا تحمیل جنگ ضدمیهنی ـ شماره ۴

یکی از ابزارهای خمینی برای ایجاد اختناق و سرکوب نظرات مخالف، دامن زدن به جنگ ضدمیهنی…

قتل‌عام ۶۷ ـ وعده‌های خمینی ـ شماره ۲

روز قبل از پیروزی انقلاب، خمینی تو بهشت زهرا گفت: دلخوش نباشید که فقط مسکن و…

قتل‌عام ۶۷ ـ شرحی بر اسرار قتل‌عام ـ شماره یک

درست یک سال از روشن شدن مشعل دادخواهی قتل‌عام شدگان گذشت. پارسال این موقع وقتی تو…

قتل‌عام ۶۷ ـ نمایش انتخابات ـ شماره ۳

هر روز حلقه محاصره جوانان تنگ‌تر می‌شد و راه برای چماقداران و اراذل حکومت بازتر.خمینی در…
1

پشت‌پردهٔ هویت‌زدایی از شهیدان قتل‌عام۶۷

پیدا شدن ۶۰نفر از عوامل درون مرزی و برون‌مرزی نظام و نیز پیدا شدن سر و…

گزارش عفو بین‌الملل، ندای پرقدرت ایران

«همت حافظ و انفاس سحرخیزان بود که ز بند غم ایام نجاتم دادند» آه... اگر آزادی…

قتل‌عام ۶۷جنایتی که با تخریب خاورانها پاک نمی‌شود

رژیم آخوندی در یک اقدام ضدانسانی مزار قتل‌عام شدگان سال۶۷ در خاوران اهواز را که به‌صورت…

قتل عام سال ۶۷ بر کتیبهٔ خاوران

سی و یکمین سال قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ قتل‌ عام سال ۶۷ ـ…

ویدئو کلیپ - قتل عام 30000 زندانی مجاهد و مبارز در سال 67 به فتوای خمینی ملعون

https://www.youtube.com/watch?v=si4CTpun9ZU

اسامی تعدادی از دست‌اندرکاران و شکنجه‌گران در جریان #قتل_عام_67 - #جنبش_دادخواهی

لاجوردی، سردژخیم پلید اوین، بارها گفته بود: تصور نکنید روزی سازمان خواهد آمد و در سلولها…

اهمیت کتاب ۵هزار...

روز چهارشنبه اول آبانماه ۹۸ خانم مریم رجوی در پارلمان اروپا ضمن ارائه کتاب جدیدی که…

«نه به اعدام»، فریاد دادخواهی علیه حاکمیت اعدام

«نه به اعدام»، گذار مرز پر گهر به‌سوی آزادی مبانی قدرت سیاسی و چگونگی استفاده از…

سوزش کیهان خامنه‌ای از رویش جنبش دادخواهی (قسمت سوم)

در شماره‌های قبل دیدیم اعتلای روزافزون مجاهدین و شعله‌ور شدن مشعل جنبش دادخواهی، آتشی شد به…

سوزش کیهان خامنه‌ای از رویش جنبش دادخواهی (قسمت دوم)

در شماره نخست دیدیم با اوج‌گیری جنبش دادخواهی و اعتلای روزافزون مجاهدین، پاسدار حسین شریعتمداری در…

سوزش کیهان خامنه‌ای از رویش جنبش دادخواهی (قسمت اول)

حسین شریعتمداری؛ پادوی سینه چاک ولایت که «نشان» بازجویی و شکنجه زندانیان سیاسی در دهه شصت…

خاوران دل

مزار شهیدان مجاهد خلق در تبریز بعد از وفات تربت ما در زمین مجوی در سینه‌های…

قتل‌عام ۶۷؛ مقاومت عقل در برابر خلافت غریزه

دکتر بهروز پویان،کارشناس علوم سیاسی از تهران پس از آن روزهای شوم وسیاه در تابستان تب…

هیأت مرگ گرفتار نیروی داد و خٍرُد

«فاشیستها با مغز و منطق اندیشه نمی‌کنند و لاجرم هرگز از تاریخ، چیزی فرا نمی‌گیرند. این…

وقتی شقاوت، ویژگی حاکمیت باشد

آخوند مصطفی پورمحمدی - خمینی دجال و آخوند علی رازینی از شقی ترین آخوندهای حاکم جوانان…

قتل‌عام ۶۷فاجعه‌یی فراموش ناشدنی یادداشتی در حاشیة کنفرانس دادخواهی قتل عام ۶۷ در اشرف ۳

نسیمی خنک که از کرانه‌های اشرف ۳ -می‌وزد به نرمی گونه بر کف خیابان‌ها می‌ساید و…

خون من هرگز نخسبد، دادخواه من کجاست؟ (قسمت اول)

«صدا کن مرا صدای تو خوب است و تنهایی من شبیخون حجم تو را پیش‌بینی نمی‌کرد.»…

مریم رجوی دادخواه قتل‌عام شدگان ۶۷ (قسمت چهارم) - روزشمار جنبش دادخواهی، مروری بر فعالیت‌های مریم رجوی در زمینة دادخواهی خون شهیدان

«ما یک روز در برابر جنگ‌طلبی خمینی پرچم صلح را برافراشتیم و آن‌قدر ایستادیم تا به‌یمن…

مریم رجوی دادخواه قتل‌عام شدگان۶۷(قسمت اول)

گاه‌شمار جنبش دادخواهی؛ مروری بر فعالیت‌های مریم رجوی در زمینهٔ دادخواهی خون شهیدان «قتل‌عام زندانیان سیاسی…

قتل‌عام ۶۷ـ محاکمه قاتلان ـ شماره ۴۸

قتل‌عام ـ محاکمه قاتلان زندانیان سیاسیآیا شعار محاکمه قاتلان زندانیان سیاسی قابل اجرا و واقعی است؟۳۰سال…

خونها پنهان نمی‌مانند؛ هم‌چنان که جنایت

خون‌ها پنهان نمی‌مانندقتل‌عام تابستان ۶۷ که گاه از آن با تعابیری مانند «قتل‌عام ۶۷» یا «کشتار…

۹آذر ۱۳۶۷ـ روز کارزار بزرگ جهانی علیه قتل‌عام زندانیان سیاسی

کارزار بزرگ جهانی علیه قتل‌عام زندانیان سیاسی‌ سالروز کارزار بزرگ جهانی که هم‌زمان در ۱۷کشور جهان…

از فاجعه تا حماسه، یک آزمون بزرگ آرمانی و سیاسی

از قتل‌ عام زندانیان سیاسی ایران، در اواسط تابستان۶۷، به‌عنوان بزرگترین جنایت ضدبشری بعد از جنگ…

قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷

مرداد سال۶۷ بدون شک در سینه تاریخ ایران حک شده و هرگز فراموش نخواهد شد. این…

اعدام تهمینه از کتاب چشم در چشم هیولا

ما 608 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

Copyright © سایت بسوی پیروزی - صفحه مقالات 2021 All rights reserved. Custom Design by https://www.besoyepirozi.com
قتل عام ۱۳۶۷